Epoksi zemin kaplamanın dezavantajları nelerdir?
Epoksi kaplamalar beton zeminleri kaplama hususunda tercih edilen bir seçenek olmuş ve bu günümüze kadar da devam etmiştir. Bunu da hakeden bir kaplama çeşidi olmuştur. Çünkü profesyonel ekipler tarafından yapıldığında hem zemin görünümünü iyileştirir hem de sağlamlık hissiyatı oldukça yüksektir.
Ancak normal bir konut ya da ofise uygulamayı düşünüyorsunuz bazı durumları gözönünde bulundurmanız gerekir.
Epoksi Zemin Kaygan Olabilir!
Geleneksel epoksi kaplamalar nem ile birleştiğinde çok kaygan bir yüzey meydana gelir. Kayganlaşmayı önlemek için dokulu yüzeyler ve kumlama gibi ölemler lamanız geerkebilir. Bunlar da ek maliyet olarak karşınıza çıkar.

Epoksi’den Zehirli Duman Salınımı
Epoksi kaplamalar kürlenme aşamsında yoğun gaz çıkışına sebep olur. Bu da çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabilir. Bu nedenle ortamın bir kaç gün boyunca iyi havalandırılması gerekir.
Epoksi Zeminde Çatlaklar
Epoksi kaplamaların uygulandığı yüzeyler sağlam olmalıdır. Eğer uygulanan yüzeyde genleşme gibi hareketler meydana gelirse zeminde çatlamalar meydana gelir. Çünkü epoksi malzemesi her ne kadar esnek olsa da onun da bir sınırı vardır. Ani sıcaklık değişimleri, yoğun trafik ve drenaj problemleri zeminde çatlamaya sebep olan etkenlerden bazılarıdır.

Epoksi Zeminde UV hasarı
Epoksi kaplamalı zeminler güneş aldığında zamanla ultraviyole ışınlar nedeniyle renk değişimleri ve solmalar meydana gelir. Bunun sebebi ise bir takım kimyasal reaksiyon zinciridir. Dolayısıyla zamanla epoksi zemin ilk günküne göre daha kötü görünecektir. bunun önüne geçebilmek için zemini UV ışınlarına dayanıklı bir sızdırmazlık maddesi ile kaplamak gerekir.
Epoksi Kaplamanın Uygulama Süresi
Kaplayacağınız zemine başka tür zemin kaplama malzemesi tercih etseniz belki bir kaç gün sürecektir. Fakat epoksi kaplama tercih edildiğinde daha uzun bir uygulama süresi ile karşı karşıya kalacaksınız. Çünkü epoksi kaplamaya başlamadan önce zeminin nem dengesi ayarlanması, iyice kuruması sağlanmalı ve temizlenmelidir. Aksi halde tam olarak yapışma sağlanamayacağından, zemin dayanıksız olacaktır. Bu nedenle biraz sabırlı olmanız gerekmektedir.